PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Scuba reef



scuba
09-04-2012, 12:36 PM
Tank : 80*70*55y
Sump : 59*59*40 cam
Taşıyıcı : 5*10 Fırınlanmış ağaçtan

p.s:skımz sk181
reaktör:biopellet
geri döünş aquabee2000/1
aydınlatma:6*24 ati dimm.
2*24 giesmann razor
4*gıesmann power chrome actinic+
1*gıesmann pure actinic
1*kz fiji purple
2*kz new generatıon

akıntı:1*tunze nano wave box
1*tunze 6025

kullanılan katkı ve elementler;
reaktör yardımı ile coralx aio mercan kırığı buharlaşan suyun yerine giriyor.
kz ürünlerinden,
pif,amino acid,coral snow,coral vitalizer
mercan besini olarak
gene coral x in milk'i
gene coral x in aio sıvı katkısı coral xxl

magnezyum için QFI katkısı
bakteri kültürü prodibio biodigest ve bioptim

Biliyorum biraz karışık oldu fakat bugün itibarı ile biopellete başladım ve tüm katkıları ve besinleri kesme kararı aldım magnezyum ve reaktörle giren aio dışında.
test değerlerim;
kh:9
ca:410
mg:1260
nitrat:10
fosfat:0.03 testler salifert

kurulum resimleri;

dgnbek
09-04-2012, 11:07 PM
Mercanlarınızın bulunduğu resimlerde var mıdır? Eklerseniz daha güzel olur..

scuba
09-05-2012, 06:35 AM
Gün içinde eklemeye çalışıcam..

scuba
09-05-2012, 02:53 PM
Temizlik sırasında çektiğim birkaç resim,

dgnbek
09-05-2012, 06:10 PM
Sps ve zoa seven bir hobici olarak tankınızın uzun soluklu olmasını dilerim. Güzel bir tank..

scuba
09-05-2012, 07:42 PM
Teşekkürler Doğan bey cümlemizin tankları uzun ömürlü olur inşallah.
Ben bu tankı çorba yaptım denebilir resmen. Çok fazla el soktum yüklü balık girdim bir çok katkı girdim ve tüm bunların toplamında büyüme ve polip açılımını çok fazla yaşayamadım.

Renk olarak çok geriye gitmedi mercanlarım.Belki çoğu şeyi doğru yaptım ama bir yerde bir hatam var ve bunu bulmak adına su değişimi aio girişi dışında hiçbir katkı girmeden biopellet yardımıyla düşük nutrıentli bir suda mercanların vereceği tepkileri gözlemlemek istiyorum.

Bu tank artık gözden çıkardığım bir tank değil fakat TECRÜBE kazanmak için deneme yaptığım bir tank oldu.İnsanlar bir çok forumlara girip çıkıyolar. Doğru yanlış birçok şey okuyorlar ve etkisinde kalıyolar. Doğru bildiklerimiz yanlış, yanlışlarımız doğru olabilir. Sonuçta her tankın farklı bir kimyası var ve o tankı en iyi sahibi bilir.

Kimi biopellet olmaz der, kimi şart der. Kimi ballingle mutludur kimi ca reaktörle. Bu liste uzayıp gider. Ben kendi adıma kafama takılanları sorup cevap almaya çalışan bu cevapları analiz eden ve kendi tankımda deneyen biriyim.

Sabırsızlık en büyük eksikliğim maalesef: Birden herşey olsun istiyorum ama artık milat zamanı geldi. Ben de mevcut tankımı en iyi şekle sokmak için sabırlı olacağım artık.

Umarım bilgi ve tecrübelerini herkes paylaşır.

dgnbek
09-05-2012, 10:33 PM
Bu hobide en büyük zaaf sabırsızlık ve bu sabırsızlık yüzünden çok sıkıntılar çektim.Yöntem olarak dediğiniz gibi birçok yöntem var. Sonuçları ise uzun soluklu deneyimler sonrası verilmiş cevaplar değil.

Kendim en son olarak yeni tankımda hazır balling setlerinden kullanıyorum ve çok menunum. Size de tavsiyem bu tarz bir yöntem seçin.

Bio pellet kullanımı ile karbon kaynaklı yöntemler konusunda forumda Ali Rıza abinin açıklamaları var, okumanızı kendisine danışıp fikir almanızı ve bu yolda ilerlemenizi tavsiye edrim. Eminim sonuçları güzel olucaktır. Ayrıca tankınız içinde bulunan mercanlara göre nitrat değeri çok yüksek .Her zaman "0" fosfat "0" nitrat olmalı. Kendi tankımda tecrübe olarak tavsiye edeceğim ilk olarak iyi bir aydınlatma (t5 taraftarıyım), iyi bir ps ve zenginleştirilmiş diye tabir ediyorum, hazır balling katkıları.. Hazır balling katkılarını kullanırkende aslında ca reaktörüyle de beraber kullanmak son nokta sanırım. Kendim de düşünüyorum..

scuba
09-06-2012, 09:11 AM
bİopelleti gökhan abinin(gökhan orduhan)söylediği şekilde kullanıyorum. Dediğiniz gibi yüksek giden fosfat ve nitrat seviyelerim için başladım. Zaten ek olarak 15 günde 1 doz biodigest gireceğim. Kullanımın 3.günü. Henüz test yapmadım canlılarda dikkatimi çeken bir değişiklik yok şimdilik.

Aydınlatmam yeterli diye düşünüyorum. Mercanlar için de coralx reaktör ile mercan kırığı dozluyorum. Zaten sadece eksik kalan magnezyum. Bu amaçla Qfı giriyorum elle.

Ben yüksek seyreden kH'tan sıkıntılıyım. Bunu da yaklaşık 35-40 adet kadar sps olan akvaryumumda tüketimin daha fazla olması gerektiğini düşündüğüm için söylüyorum.Tüketimi yavaşlatan şey benim tankı "çorba" etmiş etmem olabilir ya da yüksek seyreden nutrient seviyeleri.

Bunu zamanla düzelteceğim inşallah.

Ali Rıza Kuranel
09-07-2012, 04:01 PM
Akvaryumu ne zaman kurdunuz? Başka bir deyişle su kaç yaşında?

scuba
09-08-2012, 09:24 AM
Kasım 2011 kurulum tarihi henüz yaşını almadi tankim

Ali Rıza Kuranel
09-08-2012, 11:51 AM
Ortalama 10 ay.

Ortalama 300 litre su ve 2 ton aşağıdan yukarıya geri dönüş ve 2.5 ton dalga motoru. Akıntı az. (En genel olarak optimum 9 ton - 30 kat - olmalı. Geri dönüş sistemine dokunmaksızın acaba 1 adet adaha 6025 düşünülebilir mi? Ben olsam abartır, 6055 takardım ama siz lütfen "gaz" almayın..)

Toplamda 8 x 24: 192 watt aydınlatma. Aydınlatma da az.. SPS tanklarında 1 litreye 1 watt uygun bir seçim olur. Bu hedefi nasıl yakalayabilirsiniz, yakalamak ister misiniz, sizin terchiniz.

Ama sanırım katkı biraz fazla...)) Ama buna yorum getiremem..))

Şimdi akvaryumda kimyasal denge neredeyse oluşmak üzere amd biyolojik denge oturmamış. Siz nitrat yüksek okuduğunuz için biopellet kullanmayı bir seçenek olarak uygulamaya koydunuz.

Sorun, zaman içerisinde biyokimyasal dengenin oluşması. Yani, sıfır nitrat-sıfır fosfat değerlerinde beklenen hızda KH ve Ca tüketiminin oluşması ve sonuçta arzulanan (beni katmayın bu gruba) büyümenin sağlanması...

Ben ve moderatörümüz Ateş Bey, daha ziyade "renk" üzerine zar atıyoruz, diyelim...))

scuba
09-08-2012, 11:52 PM
Akıntı konusu şimdilik olmasada aklımın bir yerinde var.6025-6045 veya 6055 neden olmasın?

Aydınlatmaya hiçbir şey yapamam mevcut tankta.

Katkı konusu maalesef tamamen benim o da olsun bu da olsun dememden dolayı. Denge sağlayamama sebebim olabilir. Belki tüketim için nitrat-fosfat için biopellet tercih ettim. İinşallah pişman olmam. Bir grup kesinlikle olmaz, diyor; bir grup birşey olmaz kullan diyor.O bakteri patlaması denen şey bende olmadı: 4 gün içinde 2 gün akvaryum kendi çalışıyor işyerinde olduğu için. Pazartesi'yi de atlatırsak sınıfı geçicez sanırım:)

Bende çok aşırı büyüme peşinde olanlardan değilim açıkcası. Derdim nitrat ve fosfat okunmasın. Mercanların rengini tam göreyim ve bağlı olarak benim bu yüksek nutrientten sebep bulduğum mercanlaedaki stresin uzaklaşıp kh ve ca daha çok tüketmeleri. İdeal büyüme neyse o olsun. Fazlasını istiyosam namerdim:)

Bu aşamada besin olarak ne girmemi tavsiye edersiniz? Elimizde olmayan birşey varsa tedarik edelim. Sıfır nutriente ulaşana kadar pek birşey girmeyi düşünmüyorum.

dgnbek
09-09-2012, 11:00 AM
Biopellet kullanan akvaryumlar gördüm.Bazı tanklarda kullanan arkadaślar memnun ama çoğunlukla çıkartan arkadaşlar duydum. Kanaatimce olmaz diye birşey degil kesinlikle, ama ben pek sıcak bakmıyorum. Biodigest ve bioptim ile başlayın tavsiyem.

Diger karbon kaynaklı yöntemleri pek bilmiyorum ama katkı olarak C-balance kullanır iseniz memnun kalırsınız.

Aydınlatma bende de yetersiz. Siz mercan besliyorsunuz ve de SPS. Kendi tankımda 10 Adet 80 watt T5var ve hala iki yandan 150watt lık tekli metal eklesem mı, diye düşünüyorum..

scuba
09-10-2012, 06:10 AM
Prodibio yu kullanıyordum zaten.

Bbelli bir yerden sonra takıldığım için çözüm amaçlı olarak bu metodu denemeye karar verdim.

Mevcut olarak reaktör yardımıyla mercan kırığı dozluyorum zaten. Akvaryuma eksik kalan mg.için elle ekleme yapıyorum.

Daha çok mercan besini ve renklenme için destek olabilecek katkılar konusunda tavsiye-tecrübe paylaşımı istemiştim.

Aydınlatmadan memnunum aslında.

dgnbek
09-10-2012, 10:27 AM
İsminiz neydi kusura bakmayın?

Bu aydınlatma sistemi ile bu debi ile bu akıntı ile bir de birçok sonuç alamadağınız ürün girmişşiniz ve üzerinde hala kesin sonuç alınamamış bir yönteme yöneliyorsunuz.

Nitrat 10 iken nasıl bir sonuç bekliyorsunuz ya da ne istediğinizi ben anlayamadım?

scuba
09-10-2012, 12:48 PM
İsim Emre..

Sistemi Ankara'lı yerli bir üreticinin ürünleri ile kurdum. Renklenme konusunda pek sıkıntım olmadı. Katkı girme olayı ise tamamen benim deneme isteğimin neticesi; belki katkıları oldu belki olmadı. Net konuşmam zor çünkü çok şey girdim.

KH/Ca tüketimini yavaşlattığını düşündüğüm yüksek seyreden nitrat ve fosfat seviyemi düşürmek için biopllette başladım. Ben de kullanımı konusunda tereddüt yaşıyordum fakat Gökhan abi gönül rahatlığıyla kullanabilirsin dediği için kullanıyorum. Kendisi, bu piyasada güvendiğim, bilgisi olan, ürün satmak için değil doğruyu bulmak için sizi yönlendiren ender düzgün insanlardan biridir benim için.

Şu an biopelletin 1. haftası ve mercanlarda olumsuz bir tepki gözlemlemedim. Fosfat testimi yaptım bir düşüş söz konusu değil. Nitratı henüz ölçmedim.

Akıntı olayı aklımda var dediğim gibi ancak aydınlatmaya ekleme yapmam mümkün değil.

Bugün için nitrat ve fosfatı sıfıra yaklaştırana kadar herhangi bir besin girmeyeceğim. Sonrasında neler ekleyebilirim için araştırma içindeyim. Belki hiçbir şey eklemeden balık sayısını arttırarak devam ederim.Tecrübe paylaşımını bu yüzden istiyorum. Değişik fikirler tecrübeler beni veya burayı okuyan insanları, dolayısıyla hobiyi ileri götürür düşüncesindeyim.

scuba
09-17-2012, 02:28 PM
Biopelletin 2.haftası nitrat 2 nin fosfat 0.03 değerinin altında gözlerim beni yanıltmıyorsa..düşük nutrientin etkisini fungialar doku kaybı ile gösterdiler.sertlerde sıkıntı yok şimdilik olumlu değişiklikler gözlemliyorum.İnşallah daha iyi olacak ca-karbonat-mg.eklemesi ve su değişimi dışında(birde biodigest ekledim)herhangi bir katkı girişim yok.herşey güzel şimdilik...
kh:salifert10 tm ile 8
ca.430
mg.1300
akıntı ve aydınlatmada henüz bir ekleme yapmadım.

dgnbek
09-28-2012, 09:22 PM
Emre bey son durum nedir gelişmler nasıl?

scuba
09-29-2012, 07:57 PM
fungialar dışında sıkıntı yok çok şükür sistem değişikliği sonrası tanka süre vermek gerek.gözlemler devam ediyor ama gidişatım olumlu..

scuba
04-17-2013, 10:58 AM
İş-güç yoğunluğu sebebiyle bu foruma fazla vakit ayıramadım.Geçen süreçte ekipmanda değişiklikler oldu.Tüm kz katkılarını kullanmayı kestim ve biopelleti çıkarttım.Akıntıyı tunze 6045 ve newave4000 ile destekledim.Lambalar giesmann 4 lagoonblue ve 4 actinic+ ile değişti.Lambalar konusunda hala kararsızım.Sanki fotosentez için yetersizmiş gibi geliyor.Lps tipi mercanlar çıktı.Tankı bir toparlarsam resimde paylaşacağım.