-
Arif Bey yorumunuz için teþekkür ederim.
Biraz güncelleme..
FritzZyme 460 tekrar 15 günde bir girilmeye baþlandý fakat doz 30cc ye çýkartýldý.
Haftalýk su deðiþimleri (%10) tekrarlanýyor ancak tuz fritz ile deðiþtirildi ilk izlenimler muhteþem.
güncel su deðerlerim:
Nitrat: <1
Fosfat: 0
Tuzluluk :1024
Ph: 8.3
Kh: 10.05
Ca: 433
Kalsiyum reaktörümün çýktý suyu ph sý 6.3 :):)
-
Camlarýn temizlenmiþ hali ile bir fotosunu bekliyoruz =))
-
Camlar temizlendi üzerine bir daha kirlendi Doðan :)
Bir video ekleyim istedim...
Video da bir kýrmýzý bir mavi flo yanýyor.
http://www.youtube.com/watch?v=jzcbDAUWB-s
-
Kardeþim tankýndaki canlýlarýn renkleri çok güzel. Maþallah.
Yosunlarý gördüm: iþte bu hobinin süprizleri bunlar =) Hemen yýlmak yok.
Bence 3 yolu var:
a) Yosunlarýn bulunduðu kayalarý çýkar at.
b) Uygun birgün, beraber yosunlu kayalarý çýkartýp gükzelce temizleyip kurutup tekrardan yerleþtirelim.
c) Yosun yiyici tang grubu.
Ancak tang grubu eklesek de gene de yosunlu kayalarý çýkartýp güzelce temizleyip, kurutup tekradan yerleþtirelim
-
Bir grup tang gereksiz.
Ben (C) þýkkýný iþaretliyorum ama 1 adet Kole Tang (Ctenochaetus strigosus) yeterli gelir.
Deneyelim..::))
-
-
Muzaffer Bey'in kullandýðý Ca reaktöründe eðer ayarsýzlýk söz konusu ise tanka karbonik asit kaçýþý gibi bir durum varsa bu alglerin çoðalma nedeni/leri sayýlabilir mi?
Tanglerin bu yosunu tamamen tüketeceðini düþünmüyorum. Elle yolma su deðiþimi dip çekimi gibi yöntemler ile azaltýldýktan sonra kalanlarý için yosoun yiyiciler düþünülse daha iyi olmaz mý ?
Yosun büyümesinde fosfatýn olduðu söylenmir. Bu durumda GAC kullanýmý olmalý mýdýr?
-
1- Algler hayatýn gerçekleri. Bkz. cyanobacteria
2- Ben 1 adet Kole Tang'in sabýrla çalýþarak bu durumu düzelteceðini düþünüyorum.
3- Dip çekmek suya taze oksijen taþýr. Düzeni bozmadan dip çekilebeilir ama sayýca fazladan dip çekimi algler konusunda ters etki yaratabilir.
4- El ile temizlediðinizde suya kaçabilecek algler ve sporlarý olmayan noktalarda da alg geliþimi baþlatýr.
5- GAC gibi "English" terimler yerine "aktif kömür" denmesi daha doðru olur..::) Ve evet, zaten sürekli kullanýlýyor. Kuþkusuz çok yararý var.
6- Fosfat'ýn alg geliþimini teþvik ettiði doðru ama renkler suda PO4 olmadýðýný söylüyor.
7- Dahasý RO suyunda silikat da olmadýðýný biliyorum.
8- Bir tank 2 yýl içinde oturur ve 5 yýl sonra bile bazý noktalarda alg olmasý neredeyse kaçýnýlmaz. 1 no.lu açýklamayý tekrar okuyalým..::)
-
Fenerbahçe maçýna bakiyordum terimler karýþmýþ. Kusura bakmayýn. Fosfat tutucu yazacaktim.
(gfo olmasý gerekirken gac olmuþ).
renkler sudaki fosfati nasýl anlatýr?
Neyse ki turu geçtik. Gs ve Fb ye baþarýlar. :)
-
Renkler kararýr.
Örnekse yeni kum veya canlý/ölü ama "doðal" kaya eklendiðinde olduðu gibi..::)