tanktan istemediðimiz balýklarý yakalamak için en pratik uygulama hakkýnda tecrübelerinizi paylaþýrmýsýnýz?
tanktan istemediðimiz balýklarý yakalamak için en pratik uygulama hakkýnda tecrübelerinizi paylaþýrmýsýnýz?
1. Seçenek:
Resimdeki gibi bir tuzak ile yakalayabilirsiniz. (mesela balýðý çekmek için tuzaðýn içine sevdiði yem konabilir.)
1 2 3
2. Seçenek:
Büyükçe bir pet þiþenin içine yem konup suya daldýrýlýr ve daha sonra balýðýn küçük olan aðýz kýsmýndan içeri girmesi beklenir.
3. Seçenek:
Akvaryumda ne var ne yok çýkartýlýp istenen balýk yakalanabilir.
4. Seçenek:
Balýðýn eceli ile ölmesini beklemek:(
Tang,Angel,palyaço,butterfly
-Gece ýþýklar kapandýktan1-2 saat sonra (dýþ ortamda karanlýk olmalý) aniden akvaryum ýþýklarýný açarak yakalamak.
-Balýk kapaný ile yakalamak.Balýk kapanýnýn ebatlarý, yakalanacak balýk boyutuna ve akvaryuma göre deðiþir.
-Alan daraltýlarak yakalamak.Örneðin Akvaryumunuzun ebatlarý 120*60*50(h).57*50 civarýnda mümkünse akrelik bir levhayý balýðýn bulunduðu bölgeden yan camlara doðru alaný daraltarak koyun.Bu alaný ne kadar daraltabilirseniz okadar rahat yakalarsýnýz.Mercan yüklü ve kaya hacmi fazla olan tanklarda bu yöntem zordur.
Goby,Wrasse,Dotyback
Balýk kapaný ile
-Wrasse türlerinin pek çoðu kendini kuma gömer.Kumda gömdüðü yeri gördüyseniz kepçe ile kuma tek hamlelik bir þansýnýz olabilir ama tavsiye edeceðim bir yöntem deðil.
-Dotyback türleri genelde kaya aralarýnda ve deliklerinde kendine yuva yaparlar.Yuva yaptýðý yeri biliyorsanýz ve kaya akvaryumdan çýkartýlacak gibi ise yuvasýndayken kayayý dýþarý olarak deneyebilirsiniz.
Unutulmamalýdýr ki balýk yakalarken pek çok mercana ve kumdaki bakterilere zarar verebilirsiniz.
Ya da linkteki videoda gösterildiði gibi yakalanabilir:)
http://www.youtube.com/watch?v=9Ly0DTSEDD0
:
ateþ bu yöntem gerçekten süpermiþ....
benim akvaryumumumda da bir maroon clown var ve beni deli etmiþti. Kendine ait bir bölge yarattý ve o bölgeye hiçbir þey koymama izin vermiyor. Ne koyarsam burnu ilevurarak deviriyor. Tüm kapan yöntemlerini denememe raðmen yakalayamadým. Balýðýn kesinlikle benden daha akýllý ve sabýrlý olduðunu kabullendim. Eceliyle ölmesini bekliyorum.
Maroon clown gerçekten sýkýntýlý bir balýk. Kumu kazar mercanlarý devirir. Bende tanka eklemek istiyorum ama dediðim gibi sýkýntýlý.
Aslýnda yakalamasý kolay bir balýk. Iþýklar kapalýyken sabaha karþý 4:00 - 5:00 sularýnda kepçe ile yakalayý deneyin.
Bu saatlerde balýklar sersem gibi oluyorlar. Ben damseli bu þekilde yakalamýþtým, hayvan neredeyse ele gelecekti.
Mercanlarý devirme iþine gelince, bu gibi durumlarda mercanlarý two little fishies'in çabuk kuruyan mercan epoxy'leri ile yapýþtýrabilirsiniz.
1-2 dakikada sökülemez hale geliyor.
Ateþ bey
Nerede satýlýyor bu çabuk kuruyan epoksi
Yardýmcý olabilir misiniz ?
Show Akvaryum.
Two Little Fishies' AquaStik" epoxy veya "Coraffix" jel
Bir pet sisenin ust tarafini (agazinin bulundugu kapak kismini) kesip ters cevirip iceri takinca iceri dogru konik sekilde daralan ve eger balik iceri girerse cikmasi hemen hemen imkansiz basit bir kapan yapabilirsiniz
Aquamedic tuzak ile powder blue yakalandý , tanktaki bütün balýklar hemen tuzaða girerken PBT altý saat sonra tuzaða girdi
Kesin çözüm tanka bir adet picasso trigger eklemek :D 2cm2 delikten bile alg eater goby i atlatmayý baþardý ya kaçýrýr yada yer :D kendisinide yakalamak çok basit kýsa zaman sonra elinizi soktuðunuz zaman size dahi saldýrcaktýr :) .