iks Computer System ve Regulator ve Solenoid Valve ve pH metreler
Hemen altta Vario 4 doz unitesinin Ýngilizcesi yer alýyor.. Çok kýsa bir metin. Kolaylýkla Türkçe’ye çevirebilirdim.. Ama özellikle býraktým. Ýki cümleyi özellikle kalýn sergiledim. Sanýrým anladýnýz…
“This dosing units ability to be connected directed to the iks aquastar and iks aquastar midi control units make it probably the most convenient to use, multi-channel dosing system for aquariums available on the market at the moment. It enables doses to be administered at any time and in any quantity. It is thus possible, for example, to add a liquid to the aquarium every hour in the easiest possible way. This allows the daily dose to be distributed evenly over a period of your choice (e.g. 8:00 a.m. to 8:00 p.m.). One of the great advantages of dosing continuously in this way over the methods employed by other dosing devices that commonly only add a single dose per day is, for example, the optimum utilization of trace elements in a seawater aquarium. Each channel can be set individually. The smallest possible dose is approximately 0.6 ml. Practical: every channel can also be activated manually by means of a switch. This is especially useful when, for example, changing a bottle.”
Iks Computer Systems konusunda ilklerin yaratýcýsý. Tuzlu veya tatlý su fark etmeksizin bugün pekçok tanktan sorumlu.
Yalnýzca olaný doðru-yanlýþ gözlemek istiyorsanýz, sözümona birþeyleri control etmek istiyor, ne kadar verdiði “kader” diyor, çoðu zaman ekraný bile okumakta zorlanýyor, kesinlik sizin için hiç de önemli deðilse, ýþýklar ve motorlar öylesine yanýyor-sönüyor, durup kalkýyor diye seviniyorsanýz baþtan söylemeliyim, piyasada iks kopyasý basit, bir o kadar kalitesiz ve kimine göre çok ucuz pekçok seçenek var.
Iks tanklardan sorumlu. Yüzlerce irili ufaklý tanktan. Hassasiyet deðerleri, 5 yýla uzanan garantisi ve “kesin” çizgileri çok farklý bir marka. Öncelikle bilime hizmet ediyor. Sonra profesyonellere…
Iks basic system için zaman buldukça çeviri yapabildim. Alttaki linkte göreceðiniz kýlavuzun tümüyle Türkçe olmasý için çalýþmayý sürdürüyorum ama yardýmcý olabilecek “gönüllü” arkadaþlarý karþýlýksýz býrakmayacaðýmý da belirtmek isterim. Zaman yetmiyor:
edit: Çeviri konusunda yardýmcý olan Ateþ Hatipoðlu. Kendisine teþekkür ediyorum. Artýk "basic system" Türkçe:
Çok daha fazlasýný bulacaksýnýz ancak bir solenoid valfin ne zaman açýlýp ne zaman kapanmasý –ki en basit örnek sanýrým- biliyorsunuz, akvaryumun doðrudan pH deðerlerini belirler. Gene bir ozonizör ne zaman açýlýr, ne zaman kapanýr? Sudaki nitrat düzeyi bir yerde buna baðlý: Býrakýn iks tüm bu basit iþlemleri yerinize yapsýn… Suyun sýcaklýðý, iletkenlik, oksijen deðeri, evet hava basýncý, iyot veya strontium dozlanmasý –diðer doz üniteleriyle lütfen böyle bir þey denemeyin!!- , ýþýklar –evet Great Barrier Reef simulasyonu- (üzgünüm þimþekler de çakabilir, hatta dilerseniz bulutlar birikebilir.. yeter ki enlem boylam girin: Bilim, demiþtim...) dalgalar ve motorlar ve cep telefonunuza ya da bilgisayarýnýza data akýþý, su tamamlama.. devam edebilirim…
Yeter ki ne istediðinize karar verin.
Sensörler artýk cam ve yeniden doldurulabilir: Bir bakýma ölümsüz… Komple set paketlerine dikkat!
Aþaðýdaki video ise küçük bir hatýra: Tam 10 yýl önceki Interzoo fuarýndaki iks sunumunun demosu.. Paylaþmak istedim.
Regulator ve Soleniod Valve ve cýmbýzlar ile Milwaukee pH metre ve iletkenlik ölçerler, DD ve AquaMedic refraktometreler ve cam temizleyici gibi profesyonel aksesuarlarýn birarada yer almasý teknik yönden en doðrusu oldu...