Ateþ bey sistemi döþemek sabýr iþi kutlarým
Ve son olarak ay ýþýðýnda akvarum.
Daha sonra ay ýþýðýnda daha güzel resimler eklemeye çalýþacaðým.
Ateþ bey sistemi döþemek sabýr iþi kutlarým
Aslýnda borulamanýn karýþýk ve fazla gözükmesinin sebebi çoðu akvaryumlarda kullanýlan silikon veya kauçuk hortum yerine PVC boru kullanmýþ olmam.
Mesela soðutucuya giden boru tekar sump'a dönüyor bunu silikon horumla da yapsaydým ayný þey olacaktý. Hatta ben 2 adet reaktöre tek motor ve tek borulama kullanarak boru ve motor sayýsýný azalttým.
Ýþin Mühendislik kýsmýný severim![]()
Ay ýþýðýnda birkaç resim daha.
[IMG]<script src='http://img832.imageshack.us/shareable/?i=dsc03260j.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>[/IMG]
14.02.2011 tarihindeki su deðerleri:
NO3 : 1' in altýnda
PO4 : 0.008 mg/l
KH : 10,5
Ca : 390
Mg : 1100
Sistem ile ilgili deðerli yorumlarýnýzý ve eleþtirilerinizi beklerim.
çok güze olmuþ akvaryumunuz ateþ bey.
Doðru söylüyorsunuz Gökhan bey. Aslýnda þu anda dolap kapaðýnýn birini bu yüzden açýk býrakýyorum. Mobilya resminde görüldüðü üzere, mobiyanýn yan tarafýnda açýk ýzgaralý bir alan var ve soðutucunun arkasýnýn bu alana dönük olmasý halinde fan, vs.'ye gerek kalmaz. Akvaryumu tasarlarken bu ýzgaralý açýk kýsmýn soðutucunun arkasýndaki kapakta olmasýný planlamýþtým fakat daha sonra kapakta böyle bir kesiðin pek de güzel durmayacaðýna karar verdim ve yapým aþamasýnda yerini deðiþtirdim. Tabi ki soðutucuyu sumpla bereber yan olarak sýðdýramadým çünkü soðutucunun su giriþ ve çýkýþlarý ön tarafýndaydý. Dediðiniz gibi bu sorun fan yardýmýyla aþýlabilir. Açýk olan ýzgara kýsmýna fanlar konabilir ve içerideki sýcak havanýn dýþarýya tahliye olmasý da saðlanabilir. Veya su giriþ çýkýþlarý üstten olan hacim olarak daha küçük bir soðutucunun çýkmasýný beklemek.
Birkaç resim
![]()
Tebrikler ,
bir sumpun ve akvaryumun bu kadar güzel olacagýný hiç tahmin edemezdim.özellikle kullanýlan ekipmanlarýn kalitesi sumpun tesisatý muhteþem olmuþ.baktýkca iþte bu denilecek kadar var.elinize emeðinize saðlýk.Akvarymunuzun ilerleyen günlerde ki fotolarýnýda eklerseniz çok seviniriz.
kolay gelsin.
Mercanlardan birkaç görüntü
Ýnþallah bunlarý daha sonra renk aldýramadýðmýz mercanlar baþlýðýnýn altýna eklemek zorunda kalmam![]()