Yeni UHNS Tankım
+

thread: Yeni UHNS Tankım

Junior Member
    May 2013
    9

Yeni UHNS Tankım

Herkese merhaba.

Yeni projem olan UHNS(yanlýþlýk yok, ULNS deðil) tankýmý günbegün burada kayýt altýna almaya çalýþacaðým. Oldukça samimi bir günlük olacaðýný düþünüyorum. Ne var ne yok burada paylaþýlacaktýr.

Sistem bilgileri:

Tank: 120*60*50 (Ali Muzaffer Beyin eski tanký)
    Sump: 110*45*35 (Ali Muzaffer Beyin eski sampý)
    Su ekleme: 110*11*35 (Arkaya gizlemek için anca bu ölçüleri çýkartabildik)

Süzgeç: Skimz Sm 201 (800-2000 lt kapasite, 960 L/h air intake)
    Aydýnlatma: Giesemann System 230 plus (10K 150 watt + 14K 150 watt + 2*24 Mavi)
    Akýntý: Tunze 6055 + Sicce Voyager 3
    Geri dönüþ: New Jet 4500

Canlýlar az sonra...

Junior Member
    May 2013
    9

Proje kapsamýnda, öncelikle tankýn içine edip sonra yavaþ yavaþ temizlemek istiyorum.
    Yoðun SPS ile uðraþmayanlar, kendilerine böyle maceralar buluyorlar iþte

Ýçeride 10 tür kadar sps var. Ayrýca euphyllia'larýn ortanca oðlu glabrences ile görümcesi cristata var. Bunlara lps grubundan bir adet mor goniopora eþlik ediyor.
    Bir miktar xenia (Ali Rýza Bey duymasýn :/), star polyp türleri ve bolca zoa var. Gerçi mercan türlerini saymak biraz gereksiz oluyor. Kýsaca bir þeyler var.

Þimdilik asýl kayýt altýna almak istediðim balýklarým...

6 chromis
    2 palyaço (percula + ocellaris)
    1 powder black tang
    1 yellow tang
    1 griessingei goby (kendisinden üç gündür haber alýnamýyor :/)
    5 wrasse... (hikaye wrasse üzerine kaldýðý yerden devam edecek...)

Junior Member
    May 2013
    9

Gerçekten amacýma ulaþmýþým. Bugün Ali Muzaffer Beyle bir test yaptýk: Nitrat 80 çýktý, her ne kadar Ali Muzaffer Bey 100 dese de, ben biraz daha þeffaf olduðunu düþündüm
    Denitrifikasyon bakterileri olmasa ne olur sanki diyordum kendime, bu oluyormuþ iþte
    Ca 450, Kh 7, Mg 1260
    Bana acil Fritz 460 lazým...
    Ayrýca twitter kapatýlmýþ. Kuzey Kore ile sonunda ortak bir noktamýz oldu nihayet
    Tanktan olabildiðince iyi çekilmeye çalýþýlmýþ ama olabildiðince kötü bir foto. Buyurunuz:

+