-
Ca reactoru ve beyaz benek?
merhaba selamlar,
akvaryumumu kuralý 2 ay oldu hatta geçti. 1 ay canlý kayalarla döndürüm. daha sonra deneme amaçlý mercan ekledim. þuan 10 tane mercaným var ve sýkýntý yok.ilk aydan sonra mercanlarý ekledikten sonra calsiyum reaktorunu devreye aldým ve ne olduysa o gunden beri balýklar beyaz benekten kurtulamadýlar. acaba reaktörü kapamalýmýyým? 410 cal seviylerinde kapayýnca 360 lara düþüyor 3 günde.
reaktör olarak bubble magus kullanýyorum. acaba bubble magus reaktörü kalitesizmi dersiniz? çýkýþ phým 6.17 ve 35 40 gibi kh çýkýþý var. katký olarak calsiyum reaktörüyle beraber grotech a b c m giriyorum günlük 5ml.birde birghtwell koral colour giriyorum 1ml.
acaba bu grotech ve brightwell katýklarý balýklarda stres yaparmý? fazla giriyor olabilirmiym. üzerineki bilgilere göre günde 10ml giremem gerekirken ben önceleri 3 sonra yaptým. birde ph 7.8ile 8 arasýnda gündüz gece farkýndan dolayý deðiþiyor. bugun 7.9 altýna düþünce reaktörü devreye almasý için ayar yaptýmki ph dalgalanmasýnýda minumuma çekmek için.mercanlar keyifli balýklarým çok fena.balýklar oturmuþ balýk oluklarý oldugu için ölüm olmuyor lakin 1 aydan fazla zamandýrda çok yoðun beyaz benek var. kendileri gibi bende sýkýldým bu durumdan. .sizdende düþüncelerinizi bekliyorum.
cal:400
mag:1300
ýsý:27 28
kh: 7
akvaryum :800 litre