-
Dar Alanda Koca Tunzeler
Merhaba!
Bu benim forumdaki ilk mesajým ve böyle "az ama öz" bir forum bulduðum için mutluyum.
Ankara'dan hobici bir arkadaþ akvaryumunu satmaya karar verince bana nasip oldu ve ne zamandýr ertelediðim projeye "zorunlu" bir baþlangýç yaptým. Aldýðým akvaryum da dahili taþma kutusu var ve kutunun yanýnda pek bir iþe yaramayan 20-25 cm lik bir alan var. Ben de Tunze dalga motorlarýný ve dalga kutusunu bu alana yerleþtireyim diye düþünüyorum. Akvaryum, Amerikalýlarýn "peninsula" diye tanýmladýðý uzun iki kenarýný ve bir kýsa kenarýný açýkta býrakan bir tasarým. Eski mesajlara baktým da Ateþ Bey' de ayný tasarýmý kullanýyor. Bu tasarým gayet þýk ama akvaryumun kalanýný görsel anlamda temiz tutmak için bütün büyük Tunze'leri taþma kutusunun olduðu kýsa kenara yerleþtireceðim. Ve tasarýmý temiz tutmak için Tunze'nin dalga kutusunu ve 2 adet 6101'i taþma kutusunun yanýndaki boþluða yerleþtirmek istiyorum. Dalga kutusu tam köþeye, 2 adet 6101 de altlý üstlü olarak dalga kutusunun yanýnda duracak. Bir ihtimal taþma kutusunun altýna da 6105'i koyabilirim. Bu motorlar fiziksel olarak oraya sýðýyor ama biraz sýkýþýk duracaklar. Sizce bu tasarýmda sýkýntý olur mu?