-
Chemiclean VS Cyano
Merhaba,
Tankýmda bir süredir aðýr bir þekilde seyreden cyano illeti ile mücadele içerisindeydim. Aslýnda tahlihsiz bir þekilde tankýma musallat oldu. biopelletler, karbonlar, enzimler, bakteri kültürleri, sifonlamalar içerisinde artarak devam eden bir durumdurumdaydým. 5 yýlýný doldurmuþ 0 TDS aldýðým RO sistemimi sýkýntýsý olmamasýna raðmen membran ve diðer filitrelerin deðiþimini gerçekleþtirerek kendimi saðlama aldým.Deðiþtirdiðim filitreler sonrasý TDS 0 olarak çýkýyordu. buharlaþan su ve su deðþimleri sonrasý (fark edemediðim bir þekilde) cyano tanký sardý. her yöntem sonuçsuz.
Bir sürü deneme sonrasý güvene aldýðým RO sistemimde membran sorunu olduðunu düþünerek çýkan suyun ölçüm 250 ppm bir deðer gördüm. Yeni deðiþtirdiðim 0 olarak okuduðum 3-5 ay sonra 250 ppm okumam TDS ölçere küfür sallama neden oldu ve ''TDS metre bozulmuþ'' þekilde teþhis koydum. Bir sürede bu umursamazlýkla gittikten sonra tekrar membrana döndüm ve kalibre ettiðim TDS ölçerim ile suyun sýkýntýlý olduðunu TDS metrenin problemsiz olduðunu gördüm. Aylarca 250 civarý suyu tanka hemsu deðiþimi hemde buharlaþan su ile basmýþým.
Konuyu baþlýktanda belli olacaðý üzere ürüne gelecek ama RO cihazýný kontrol altýnda tutmanýzý tekrar tekrar kontrol etmenizi öneririm. Benim ürünü kullanma durumum klasik cyano vakasýndan daha aðýr olduðuda su nedeniyle aþikar. nitrat fosfat bir kenara aðýr metallerde cabasý.
Bu þartlar altýnda 380 LT tankýma (bir çok canlý kaybettim cyano nedeniyle sps - lps) 10 ölçü ile dozladým. önerilen 2 gün sonra %20 su deðþimiyken 4 gün sonra %15 olarak geçekleþtirdim. (önermiyorum sadece yaptýðýmý bildiriyorum).
cyano tarafýndan darma duman edilmiþ, canlýlarým öldüðü, kalanlarýn can çekiþtiði ilk görüntü aþaðýdaki gibi.