-
-
Kadir Usta foruma giriþ yapmakta zorlanýnca tarafýma detaylarý veren bir e-posta gönderdi. Ben de gelen bilgileri derleyerek buraya býrakýyorum. Resimleri ve eksik bilgileri kendisinin ekleyeceðini düþünüyorum. (Ali Rýza Kuranel)
Ana tank ölçüleri 75 boy, 55 en ve 50 cm yükseklik.
Sump (filtrasyon tanký) ise 75 boy, 55 en ve 35 cm yükseklik.
Ortalama 250-300 litre su.
Aksan Akvaryum tarafýndan yapýldý.
Tank yandan durso sistemi ile suyu filtrasyon tankýna indiriyor.
Gene filtrasyon tankýna otomatik su tamamlama ünitesi buharlaþma eksilmesini gideriyor. (RO su Arýtma sistemi ve ölçüm sonuçlarý konusunda bilgi eksik.)
Kurulumda ve sonrasýnda Reef Crystals tuz kullanýldý ve bugün de ayný tuzu kullanmaya devam ediliyor.
Ýlk kurulumda Fritz 9 ile su hazýrlandý.
Skimmer olarak Royal Exclusiv Mini 160.
Aydýnlatma: Radion G2 pro. (Led)
Dalga Motoru: 2 adet Tunze 6025
(Kum ve Kaya konusunda bilgi eksik).
Sisteme 2 hafta bir dozunda Fritz 460 verilerek Nitrat ve Fosfat control altýnda tutuluyor. Bu dozlama sýrasýnda protein skimmer kapatýlmýyor.
Arkadaþlarýndan aldýðý canlýlar ile gelen zoanthid yiyen nudibranch ve kimi flatwormlara karþý Salifert Flatworm Exit kullanýldý.
Ayrýca haftalýk olarak Salifert marka testler ile Calcium, Magnesium ve KH düznli olarak okunuyor. Not tutuluyor.
Çoðunlukla zoanthidler ve kimi LPS ve SPS olan ve balýktan çok karides olan bir tank: Gene dýþarýdan gelen canlýlarýn getirdiði aiptasia ile mücadele için alýnan bir çift peppermint shrimp (Lysmata Wurdemanni) tankta üredi ve yaklaþýk 10-12 adet yavru görüldü.