Akvaryumdaki dengesizlik ilk önce düþük magnezyum deðeri(1100) ile baþladý. magnezyumu yükseltmem yaklaþýk 1,5 ay kadar sürdü. Bu sürenin sonunda magnezyum 1340 'a kadar yükseldi. Ancak bu magnezyum deðerinin yansýmasý olarak corallin alglenme tüm camlar ve kayalarý sararak tüm akvaryumu kapladý. Bunun sonucu olarak da magnezyumu bu deðerde tutabilmek için qfi magnezyumla günde yaklaþýk 12 ml dozlama yapmam gerekti. Corallinalglerin oluþumunu durdurmak ve geriletmek amacýyla magnezyum deðerini 1200ppm e düþürdüm. Ancak bu seferde akvaryumdaki (sanýrým) iyon dengesi bozuldu ve kalsiyum 470 ' e fýrladý. Magnezyumla uðraþýrken kh 'ý ihmal etmem ve kalsiyum reaktörünün(pico) yeterli gelmemesi sebebiyle kh 5,4 e kadar düþtü. Bu sefer kh'ý artýrmak için yeni kalsiyum reaktörü araþtýrmalarýna girdi. Zor ayar tutacaðý ve uðraþmaktan býktýðým için kolay ayarlanýr ve tabiki ucuz bir reaktör arayýþýna girdim. Sonuç olarak buble magus c120 de karar kýldým. Kolay ayar tutan damla sayýsýný takip edebildiðim ve en önemlisi ayarý hiç bozulmayan bir reaktöre sahip oldum. yaklaþýk bir haftadýr 6,3 çýkýç ph si ile çalýþtýrdým ve kh 6,2 ye yükseldi.