Mercanlarýnýzýn bulunduðu resimlerde var mýdýr? Eklerseniz daha güzel olur..
Tank : 80*70*55y
Sump : 59*59*40 cam
Taþýyýcý : 5*10 Fýrýnlanmýþ aðaçtan
p.s:skýmz sk181
reaktör:biopellet
geri döünþ aquabee2000/1
aydýnlatma:6*24 ati dimm.
2*24 giesmann razor
4*gýesmann power chrome actinic+
1*gýesmann pure actinic
1*kz fiji purple
2*kz new generatýon
akýntý:1*tunze nano wave box
1*tunze 6025
kullanýlan katký ve elementler;
reaktör yardýmý ile coralx aio mercan kýrýðý buharlaþan suyun yerine giriyor.
kz ürünlerinden,
pif,amino acid,coral snow,coral vitalizer
mercan besini olarak
gene coral x in milk'i
gene coral x in aio sývý katkýsý coral xxl
magnezyum için QFI katkýsý
bakteri kültürü prodibio biodigest ve bioptim
Biliyorum biraz karýþýk oldu fakat bugün itibarý ile biopellete baþladým ve tüm katkýlarý ve besinleri kesme kararý aldým magnezyum ve reaktörle giren aio dýþýnda.
test deðerlerim;
kh:9
ca:410
mg:1260
nitrat:10
fosfat:0.03 testler salifert
kurulum resimleri;
Mercanlarýnýzýn bulunduðu resimlerde var mýdýr? Eklerseniz daha güzel olur..
"Ýnsan dilinin altýnda gizlidir."
Gün içinde eklemeye çalýþýcam..
Temizlik sýrasýnda çektiðim birkaç resim,
Sps ve zoa seven bir hobici olarak tankýnýzýn uzun soluklu olmasýný dilerim. Güzel bir tank..
Teþekkürler Doðan bey cümlemizin tanklarý uzun ömürlü olur inþallah.
Ben bu tanký çorba yaptým denebilir resmen. Çok fazla el soktum yüklü balýk girdim bir çok katký girdim ve tüm bunlarýn toplamýnda büyüme ve polip açýlýmýný çok fazla yaþayamadým.
Renk olarak çok geriye gitmedi mercanlarým.Belki çoðu þeyi doðru yaptým ama bir yerde bir hatam var ve bunu bulmak adýna su deðiþimi aio giriþi dýþýnda hiçbir katký girmeden biopellet yardýmýyla düþük nutrýentli bir suda mercanlarýn vereceði tepkileri gözlemlemek istiyorum.
Bu tank artýk gözden çýkardýðým bir tank deðil fakat TECRÜBE kazanmak için deneme yaptýðým bir tank oldu.Ýnsanlar bir çok forumlara girip çýkýyolar. Doðru yanlýþ birçok þey okuyorlar ve etkisinde kalýyolar. Doðru bildiklerimiz yanlýþ, yanlýþlarýmýz doðru olabilir. Sonuçta her tankýn farklý bir kimyasý var ve o tanký en iyi sahibi bilir.
Kimi biopellet olmaz der, kimi þart der. Kimi ballingle mutludur kimi ca reaktörle. Bu liste uzayýp gider. Ben kendi adýma kafama takýlanlarý sorup cevap almaya çalýþan bu cevaplarý analiz eden ve kendi tankýmda deneyen biriyim.
Sabýrsýzlýk en büyük eksikliðim maalesef: Birden herþey olsun istiyorum ama artýk milat zamaný geldi. Ben de mevcut tankýmý en iyi þekle sokmak için sabýrlý olacaðým artýk.
Umarým bilgi ve tecrübelerini herkes paylaþýr.
Bu hobide en büyük zaaf sabýrsýzlýk ve bu sabýrsýzlýk yüzünden çok sýkýntýlar çektim.Yöntem olarak dediðiniz gibi birçok yöntem var. Sonuçlarý ise uzun soluklu deneyimler sonrasý verilmiþ cevaplar deðil.
Kendim en son olarak yeni tankýmda hazýr balling setlerinden kullanýyorum ve çok menunum. Size de tavsiyem bu tarz bir yöntem seçin.
Bio pellet kullanýmý ile karbon kaynaklý yöntemler konusunda forumda Ali Rýza abinin açýklamalarý var, okumanýzý kendisine danýþýp fikir almanýzý ve bu yolda ilerlemenizi tavsiye edrim. Eminim sonuçlarý güzel olucaktýr. Ayrýca tankýnýz içinde bulunan mercanlara göre nitrat deðeri çok yüksek .Her zaman "0" fosfat "0" nitrat olmalý. Kendi tankýmda tecrübe olarak tavsiye edeceðim ilk olarak iyi bir aydýnlatma (t5 taraftarýyým), iyi bir ps ve zenginleþtirilmiþ diye tabir ediyorum, hazýr balling katkýlarý.. Hazýr balling katkýlarýný kullanýrkende aslýnda ca reaktörüyle de beraber kullanmak son nokta sanýrým. Kendim de düþünüyorum..
bÝopelleti gökhan abinin(gökhan orduhan)söylediði þekilde kullanýyorum. Dediðiniz gibi yüksek giden fosfat ve nitrat seviyelerim için baþladým. Zaten ek olarak 15 günde 1 doz biodigest gireceðim. Kullanýmýn 3.günü. Henüz test yapmadým canlýlarda dikkatimi çeken bir deðiþiklik yok þimdilik.
Aydýnlatmam yeterli diye düþünüyorum. Mercanlar için de coralx reaktör ile mercan kýrýðý dozluyorum. Zaten sadece eksik kalan magnezyum. Bu amaçla Qfý giriyorum elle.
Ben yüksek seyreden kH'tan sýkýntýlýyým. Bunu da yaklaþýk 35-40 adet kadar sps olan akvaryumumda tüketimin daha fazla olmasý gerektiðini düþündüðüm için söylüyorum.Tüketimi yavaþlatan þey benim tanký "çorba" etmiþ etmem olabilir ya da yüksek seyreden nutrient seviyeleri.
Bunu zamanla düzelteceðim inþallah.
Akvaryumu ne zaman kurdunuz? Baþka bir deyiþle su kaç yaþýnda?
Kasým 2011 kurulum tarihi henüz yaþýný almadi tankim