Siz hesap yaparken kendi tankýnýza göre hesap yapýn. Urun ile alakalý degil bu hesap. Tank icerisindeki mercan sayýsý ile ilgili...
Ama çok ciddi bir katký ücreti ödemek gerekiyor.Ýnternetten baktým da sadece c-balance set 936 gr.lýk ürün 90 tl.
Sizdeki tüketimle 3 günde biter. Bu da ayda 900 tl eder deðil mi?
Vay anam çok ciddi bir masraf! Beni çok fazla aþan bir aylýk gider....Biryerde yanlýþlýk yapmýþ olabilir miyim?
Siz hesap yaparken kendi tankýnýza göre hesap yapýn. Urun ile alakalý degil bu hesap. Tank icerisindeki mercan sayýsý ile ilgili...
"Ýnsan dilinin altýnda gizlidir."
Baþlangýç olarak 75lt. için 5 ml ile baþlayýn demiþ. Þimdi siz kullandýðýnýz için akvaryumunuza göre hesaplasam sizin 100 ml kullanmanýz gerekir.
Mercanlarýn geliþip tüketimin arttýðý dönemde 3.5 kata çýkmýþ oran.
Kendim kullanmak istesem benim 20 ml ile baþlayýp 70 ml.e çýkmam demek. Bu da ayda ortalma 200 tl gibi bir rakama denk gelecektir. Bu rakam bu hobiyle uðraþan biri için düþünülebilir bir rakam bana göre..
Bu hesap kitabý sizin konunuz altýnda yaptým kusura bakmayýn.Alternatif arayýþlar içerisinde maliyette çýkartmak lazým.
Maliyet hepimiz için önemli Emre bey. Elbette hesaplý hareket etmek lazým. Benim kastettigim miktar belirlerken tankýn içindeki canli sayýsý önemli olan. Bu miktarlarýn kullanýmý içerideki canli sayýlarýna göre artar ya da azalýr.
Doprudan KH ve Ca dengelemek icin degil de icerisindeki elementlerden faydalanmak amaclý da kullanýlabilir.
Halihazýrda sistemde yerli bir markanýn mercan kýrýðýný reaktör yardýmýyla buharlaþan su miktarý kadar tanka giriyorum.
Nutrienti düþürdükten sonra mercan tepkilerine göre alternatif sistemler araþtýrmasý içindeyim.
Kendi sistemimde 30 parça sps mercaným mevcut.Benim tankým içinde tüketimin çok olacaðýný düþünüyorum. Uzun vadede eðer sistem deðiþikliðine gidersem Ca reaktör çok daha hesaplý olacaktýr.
C-balance kullanmaya baþlamadan öncesi ve sonrasý olarak mercanlarýn renk-büyüme-polip açýlýmýný görebileceðimiz fotolar mevcut mudur?
Bu sorunuz çok hoþuma gitti Emre bey =)) en güzeli sanýrým böyle olacak. Evdeki bilgisayarýmda resimler var akþam eve geçince ekleyeceðim.
Þimdi baktým da büyük paketleri çok daha hesaplýymýþ.
Resimleri bir görelim bakalým![]()
Eski ve güncel olarak bu fotoyu buldum.Birkaç tane daha olucak ama buldukça eklerim...Bu arada yer açmak için yeni eklenen kayalarýnda görüntüsü çýkmýþ oldu ortaya =))
Güncel bu sabah çektiðim fotograflar..
![]()
Ýlk tridacna deneyimim..
![]()
Doðan eline saðlýk. Büyüme ve renklenme gayet iyi.
Askerden dönünce kýrýlan 1-2 sps parçana, kopan1-2 polip kafana talibim
mümkünse...