Cem Komurcu Þubat 2011 Nano-Reef
+

thread: Cem Komurcu Þubat 2011 Nano-Reef

Junior Member
    Feb 2011
    Bahçelievler\ANKARA
    3

Cem Komurcu Þubat 2011 Nano-Reef

10 þubat 2011 de kurmuþ olduðum mütevazi nano reef tankým. 50*35*35h boyutundaki ana tank 30*20*20h boyundaki sumpa baðlý tahmini 60 lt su mevcut. Sumpun içinde ýsýtýcý ve su basma motorundan baþka herhangi bir þey bulunmuyor. Haziran 2012 de sump çatladýðý için sk300 protein skimmer ve bir çok canlýmý kaybettim akvaryum yeni yeni toparlamaya baþladý 4 aydýr ps kullanmýyorum.Tuz olarak Coralx Salt Mix kullanýyorum yanýnda Colorx kullanmaktayým.Haftalýk 3x10lt su deðiþimi yapýyorum. Armatür olarak 4*24w t5 kullanmaktayým 6-8 ayda bir düzenli olarak deðiþtiriyorum.Balýk yemi olarak larviva,Nls ve sera granumarin kullanmaktayým, mercanlara haftaya yayarak 10ml plankton dozluyorum ne kadarýndan faydalanýyorlar artýk bilemiyorum.Fotoðraf çekimindeki özensizlik için özür diliyorum.

Kryptonite Candy Cane

Zoanthids

Open brain coral

13.09.2011
    [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/189/13092011b.jpg/]

23.10.2012

Senior Member
    Feb 2012
    ANKARA
    158

Görüntü itibariyle güzel bir tank. Ankara NATAVEGA alýþveriþ merkezindeki akvaryumlarda sizin akvaryumunuz formunda bir tank mevcut. Komple xeina ve mushroomlar var. Çok hoþuma gidiyor.SPS veya LPS düþünmüyor musunuz?
    "Ýnsan dilinin altýnda gizlidir."

Junior Member
    Feb 2011
    Bahçelievler\ANKARA
    3

Teþekkür ederim. Önceliklerim; fungia, blastomussa, sun coral: Bulabilirsem ve bütçemi de aþmazsa eklemeyi düþünüyorum. Sps'ler benim göz zevkime hitap etmiyor.

Administrator
    Feb 2011
    356

Bugün Cem arkadaþ ile akvaryum suyunun analizlerini birlikte yaptýk:

Tümü Salifert test kit.

KH: 7
    Ca: 500 yukarýsý (muhtemelen 550 ppm)
    Mg: 1.500 yukarýsý (?)
    Tuzluluk: 1.024

Kendisi fosfat test sonucunun 0,03 ppm olduðunu belirtti.

Büyüme görülmüyor.

Bu durumda -hiçbir eklenti girilmediðinden yola çýkarak- ve lütfen herhangi bir yere mesaj deðildir: Tuz deðiþiminde yarar olacaðýný, Instant Ocean kullanabileceðini önerdim.

Senior Member
    Feb 2012
    ANKARA
    158

Ca ve Mg gerçekten çok çok fazla.. En doðru yöntem sanýrým bu olacak...
    "Ýnsan dilinin altýnda gizlidir."

Junior Member
    Feb 2011
    Bahçelievler\ANKARA
    3

Öncelikle Ali Rýza Beye o gün için gösterdiði ilgi ve nezaket için teþekkürederim.

Ro cihazýnda bir problem mi var düþüncesiyle önce aoç elmacýk su ile ölçüm yaptým tuzluluk 1.025 iken ca 490 ppm gösterdi, saðlýk su ile denememde 480 ppm deðeri ortaya çýktý. Üretici firmaya durumu bildirdim durumun doðal olduðunu ''Tuzumuzun Ca deðeri 475 ppm o nedenle ölçümlerinizde bir sorun yok '' dendi.
    Ýdeal ca deðeri nedir acaba? 400-450ppm olarak okudum bir çok makalede. Yüksek ca ve mg'nin canlýlar üzerindeki olumsuz etkileri ne olabilir?

+