Doðan Bey, yeni yaptýrdýðýnýz sump la ilgili biraz bilgi verirmisiniz tasarýmda deðiþiklik varmý? Bu arada kayalarla ilgili deðiþikliði az önce tamamladým su biraz durulsun resimleyip siteye ekleyeceðim.
Arif abiye bende katýlýyorum sumpta kaya olumlu olmak ile beraber pislik tutmak ve zararlý bir sürü canlý oluþumuda tetikleyebiliyor.Mesela flatworm lar gibi..Kendi tankýmda var ve sýrf sumpta bulunan kayalarý iptal etmek için ve yeni model bir sump için sýrýfdan sump yaptýrdým bu aralar yerleþtiricem.
"Ýnsan dilinin altýnda gizlidir."
Doðan Bey, yeni yaptýrdýðýnýz sump la ilgili biraz bilgi verirmisiniz tasarýmda deðiþiklik varmý? Bu arada kayalarla ilgili deðiþikliði az önce tamamladým su biraz durulsun resimleyip siteye ekleyeceðim.
Bugün Doðan Beyin teþviði ile birþeyler yaptým ancak þunu anladým ki ben bu iþte yeteneksizim![]()
Yorum ve önerilerinizi esirgemeyin lütfen.
Sol tarafý ayný býraktým.
Sað taraf deðiþtirildi.
Genel görünüm.
![]()
ortayý boþ býrakýp ortadaki teferruatý saða sola daðýtýrsanýz güzel bir iþ çýkacak ortaya.. antiaslarý nereden aldýnýz cok güzeller maaaþallah..
Arif Bey önerinizi dikkate alacaðým ve ortayý boþaltacaðým.
Antias larý saðolsun Ali Rýza Bey sayesinde edindim keyifleri çok yerinde çok saðlýklýlar maþþallah.
Arif Bey, tavsiyenize uyup ortayý boþalttým ve sanýrým en güzel böyle oldu gerçekten içime sindi þimdi. Bana bu konuda verdiðiniz tavsiye ve cesaret için size ve Doðan Bey'e çok teþekkür ederim.
![]()
Maþallah gün gelir spsleriniz ortayý kapatýr inþ. =) Yeni partide Anthiaslar var boþ geçmeyin derim özellikle purple tuka ve sunsetleri çok yakýþýr tankýnýza.Mevcut olanlarda çok güzel görünüyor birkere daha Maþallah.Birde sað tarafdaki kayalarda beyaz plate tarzýnda bir canlý var sanki ölmüþ beyezlamýþ gibi duruyor resimden mi yoksa ölmüþmü eðer ölmüþ ise çýkarýn derim..
"Ýnsan dilinin altýnda gizlidir."
Doðan iyi dileklerin için çok çok teþekkür ederim. Yazýný geç görebildiðim için dediðin anthiaslarý malesef kaçýrdým
Sað taraftaki favites geldiðinin ikinci günü bembeyaz olmuþtu ancak içteki ikinci rengi duruyordu (fosforlu yeþil) bende biraz bekleyim dedim yaklaþýk 2 ay 10 gün oldu giden rengi yavaþ yavaþ geri yerine geliyor yani tekrar kýzarýyor bu normal mi bimiyorum ama gün geçtikçe sanki ilk geldiði rengi geri alýyor.
Güncel su deðerlerim;
Nitrat : < 1
Fosfat : 0
PH : 8.3
Kh : 9.38
Ca : 371.52
Tuzluluk : 1023.5
Sýcaklýk : 25C
Kendime çýkarttýðým sonuç Ca reaktörünün co2 'sini fazla kýsmýþým sanýrým biraz kabarcýk sayýsýný arttýrdým.
Yeni dizayn çok güzel olmuþ. calýlar eklendikçe daha doðal bir görüntü çýkacak ortaya.