Ellrine saðlýk süper olmuþ, nazar deðmesin Doðan...
Doðan,
Akvaryumun son durumuna iliþkin bizlere bilgi verirsen sevinirim:
1- Aydýnlatma kombinasyonu ve saatleri
2- Akýntý, geri dönüþ ve kullanýlan güç
3- Filtrasyon ünitleri: pellet ve/veya karbon
4- Katkýlar: hangi günler, saatlerde neler dozlanýyor
5- Su deðiþtirme ve kullanýlan tuz
6- Balýk ve mercan yemlemesi
Aklýma gelmeyenler olabilir. Teknik anlamda yazacaklarýn herkes için öðretici olacak.
Selamlar
Merhaba abi;
Güncel olarak,
Aydýnlatma ,10x80 watt Domilux armatür kullanýyorum.T5 Lamba kombinasyonum ATÝ 4xAquablueplus+4xBlueplus+2x Fiji purple.Aydýnlatma süresi 2+4+4 olarak;2 adet T5 sabah 10:00 akþam 21:30 arasý.Sonrasýnda diðer dörtlü 11.30 ile 19:30 arasý ve son olarak diðer dörtlü 12.30 ile 17.30 arasý çalýþýyor.
Akýntý motoru ,Vortech MP60Wes
Geri dönüþ pompasý, Red Dragon 17 tonluk geri dönüþ pompasý
Protein Skimmer ,Royal Exclusive Bubble King Internal 300
Filtrasyon ,Royal Exclusive 3lt biopellet reaktörü mevcut ve birde Fritz karbon kullanýyorum pasif olarak.
Katký olarak Schuran Jetstream 1 ile beraber Two Little Fish RE-Born kalsiyum medyasý kullanýyorum.Ek olarak günlük QFI strontium dozluyorum 35ml,haftada iki sefer 5ml aminvit ve haftada iki sefer de elementmix 35 ml.Ca ve Kh deðerlerimde düþüþ gözlemlediðim zaman da toz olarak Fritz Calcium Chloride ve Sodýum BiCarbonate dozluyorum.Not;Su deðiþimlerinden sonra KH seviyemi toz Sodýum BýCarbonate dozlayarak 12'ye çýkarýyorum.
Su deðiþimlerimi düzenli olarak haftalýk 350lt -400 lt yapýyorum.
Bakteri kültürü Fritz 460 kullanýyorum.
Mercan yemlemesi olarak Two Little Fish Marine Snow haftada bir kez 10ml ekliyorum.Gece 12:00 'den sonra.
Balýk yemi olarak Ocean Nutrition farklý çeþitlerde pul yem kullanýyorum.
"Ýnsan dilinin altýnda gizlidir."
Arkadaþlar merhaba,
Biraz boþluk verdik öncelikle sizlerin anlayýþýna sunuyorum.Uzun bir aradan sonra malum bazý hobici arkadaþlarýmýn bildiði gibi yeni kurulum 320x120x60 ebatlarýnda ki yeni, resif yolunda ilerleyen, tankýmý bu baþlýk altýnda tanýtmaya çalýþacaðým. Kurulum aþamasý v.s. gibi durumlardan dolayý foruma eklenti yapamadým.Resim olarak aþþaðýda eklemiþ olduðum linkten görsel bilðiye ulaþabilirsiniz.En kýsa zaman içerisinde bu baþlýk altýnda sistem bilgisini detaylý biçimde sizler ile paylaþacaðým.
http://instagram.com/dogansreef
Arkadaþlar tank bilgileri;
Ölçüler: 320cm x 120cm x 60cm
Skimmer: Royal Exclusive Deluxe Internal 400
Aydýnlatma: 2 adet 14x80watt T5 armatür (12xAquabluespecial-12xBlueplus-4xKZ fijipurple T5 lamba)
Geri dönüþ pompasý:Royal Exclusive Red-Dragon 17ton
Dalga Motoru: 2 adet Ecotech wortech MP60w
Su tamamlama:Tunze
Katkýlar;
All-I'n-one pellets
Schuran Jetstream 2 kalsiyum reaktörü ve içeriði Two Little Fish Re-Born medya
Grotech A-B-C ( Haftada tek sefer 100''er ml )
KorellenZucht B-Balance (Günlük 10ml)
KorellenZucht Strontium Konsantre (Günlük 5 ml)
ATý Easy ( Bazen Haftada tek sefer )
Su deðerleri:
Tuzluluk ;1023-1024
Ph ;8.1-8.4
Kalsiyum ;425
Kh ;6 dkh
Magnezyum; 1290
Sýcaklý; 24,5-25,5