08 Þubat 2014 tarihinden geçerli olarak Aquarium Systems, Papillon, Sander ve Mag-Float fiyatlarý deðiþti.
Ömeli not: Instant Ocean 25 kg, naylon çuval: 160 TL, plastik kova 170 TL ve Reef Crystals, 25 kg kova 210 TL ve Türkiye'nin her noktasýna kargo tarafýmýzdan karþýlanacak. Ankara'dan satýn alan arkadaþlar için özel sürprizimiz var. Gelin görün..
Bir kediyi iþkenceyle katleden Mustafa Can Aksoy'un cezalandýrýlmasý için tek gereken vereceðiniz bir imza... Bunu, eðer hayvanlarýnýzý seviyorsanýz, esirgemeyin lütfen...
Yoðun bir gündem yaþanýyor. Öncelikle söylemek isterim, Interzoo fuarý konusunda oldukça "komik" bir makale hazýrladým. Çok kýsa süre içerisinde "Kütüphane" üst baþlýðý altýnda paylaþacaðým.
Acil giriþ yapýlmasý gerektiðinden en son üretim NP All-in-One Pellet fiyatlarý NP BioPellets Fiyat Listesi olarak "Markalarýmýz" üst baþlýðý altýnda 2. sayfada yer alýyor.
Bu ve 2 adet yeni profesyonel kültür konusunda Türkçe açýklamalar için biraz zaman gerekiyor.
ancak Ýngilizce açýklamalarý için kendi sitesini kullanmak olasý:
Tuhaf bir durum vardý ve çözmek istiyorum: 6155 ve 6255 Tunze’nin “master” dalga motorlarýna varmadan ürettði 2 elektronik dalga motoru.
Bundan yaklaþýk 1 yýl önce Vortech firmasýnýn finansör olduðu bir çalýþmada Tunze dalga motorlarýnýn üzerlerinde “belirtilen” debilerde olmadýðý gibi bir makale internette bir “rapor” olarak yayýnlandý. Hemen arkasýndan Tunze tarafýndan MP kafalar ile Tunze kafalar arasýndaki kýyas videosu geldi. Bu video “Markalarýmýz” altýndaki Tunze fiyat listesi açýklamalarýnda yer alýyor. Karþýlaþtýrma “sözümöna” hazýrlanan raporu düpedüz çöpe atýyordu. Ancak, Amerika Birleþik Devletleri’nde mevcut hukuk sistemi nedeniyle Tunze firmasý, 6201/6301 ile baþlayan ve 6205/6305 ile devan eden yüksek debili dalga motorlarýný “olabildiðince” düþük debilerde göstererek, bir çeþit “ironi” yarattý: 6155 için 15 ton ve 6255 için ise 18 ton dalga boyu verdi.
Oysa 6201/6205 üretim itibarýyla 20 ton, 6301/6305 ise 35 ton/saat debi vermektelerdi. Þimdi 6155 için 15 ton ve 6255 iise 18 ton deniliyor. Ýnanalým mý? Hayýr!! Kesinlikle inanmayýn!!
Aþaðýda bulacaðýnýz linklerde zaten bütün olan-biten açýk-seçik anlatýlýyor.. Ben diyorum ki: 6155 için 20-21 ton/saat (MP 40’dan en az 7-8 ton fazla) 6255 için 35 ton (MP 60’dan en az 15 ton/saat) fazla dalga yaratan motorlar ile karþý karþýyayýz… Bu “ironi” özellikle büyük tank sahiplerini ilgilendiriyor..
Aksini söylemek isteyen olursa, rica ediyorum, “Fizik” baþlýðý altýna soru/görüþ ve eleþtirilerini yazsýn.
Amacým nedir? Tunze firmasýna karþý Vortech firmasýnýn Amerika’da yaptýrdýðý, bizzat finansör olduðu sözümona ölçümler neyse benimki de o!!!
Gelelim linklere:
Devridaim motorlarýnda geliþmleri “interzoo” baþlýðý altýnda anlattým. Olabildiðince açýk ve dolaysýz yoldan belirtmek gerekirse: Aqaurium Systems (Fransa) ve Newa (Ýtalya) birbirleriyle ortak olan 2 firmaydý. Yýllarca beraber çalýþtýlar, ürünlerini ortak pazarladýlar.
Geçtiðimiz yýlsonu bu ortaklýk bozuldu ve Newa, piyasada daha etkin olmak adýna “baðýmsýz” bir çizgi izlemeye soyundu: http://www.newa.it/en/news Aquarium Systems ise kendi pompalarýný üretmek üzere Çin’de bir anlaþma yaptý. Çok yakýnda Avrupa pazarýna yeni ürünlerini sunacak: http://aquariumsystems.fr/FR/overvie...s_eaudemer.php
(Sitelerin pek aktif olmamasýný anlayýþla karþýlamanýz ricasýyla…)
Durum özeti bu. Ancak, bazý sorunlar var:
1- Newa firmasý bundan böyle motorlarýnda NewJet ve/veya MaxiJet gibi Aquarium Systems firmasýna ait isimleri kullanamayacak. Baþka bir deyiþle NewJet ismi Aquarium Systems firmasýna ait. Newa ise NewaJet olarak pazarlamaya soyundu. Bu durum þu anda hukuki bir dava konusu.
2- Her ne hikmetse, her 2 firma da fiyatlarda anlaþýlmaz bir rekabet ortamýna girdi.
3- Biliyoruz ki Aquarium Systems motor üretimini bundan böyle Çin’de yapacak.
4- Ýlginç olan fiyatlarýn gerilemesine paralel Newa firmasý da bu yýlbaþýndan itibaren turkuaz renklerden vazgeçerek “siyah” plastik kullanmaya baþladý.
5- Bu nedenle hangi firma Çin ile daha yakýn kestirmekte zorlandýðýmý belrittim…
Sonuçta turkuaz renkli “eski” kafalar birden Avrupa’da aranan mal oldu. Fiyatlarý fýrladý. Almanya’da kimi toptancýlarla yaptýðým görüþmelerde fiyatlarýn % 20-30 arttýðý görüldü. Oluþan karaborsaya raðmen fiyatlarý korumaya çalýþtým.
Stoklarda tutmakta olduðumuz “orijinal” yedek parçalar yalnýzca Show Akvaryum’dan satýn alýnan ürünler için geçerli olduðunu belirtmek isterim.
Ancak biliyoruz ki, dünyada hiçkimse hiçbir þeyi daha kötü yapmadan daha ucuza satamaz! Ve bir malýn sadece fiyatýna bakmak, bazý hileleri peþinen kabul etmek demektir…
Ayrýca, eðer imkanýnýz olursa “yeni versiyon” denilen motorlarýn tükettikleri enerjiyi ölçmenizi çok rica ediyorum. Bu “hayati” bir önem taþýyor…
Julian fuarda “daha radikal ürünler” konusunda kimi ipuçlarý verdi. Daha önemlisi kimi ürünlerin “yaygýn” satýþýný teþvik etmek istediðini belirtti. Daha “hareketli” olmak gerektiðini vurguladý.
Sorun önceden yapýlan satýþlarýn nasýl yerli yerine oturtulacaðýnda… Bu yönde Julian’ýn tarafýmýza saðladýðý kokaylýklarý sýralamak isterim. Son 1 yýl içinde (1 Aðustos 2013 tarhinden bugüne: 27 Temmuz 2014) aþaðýdaki ürünlerden satýn aldýysanýz eðer:
1- AcroPower satýn alan arkadaþlarýmdan ricam: Show Akvaryum’a geldiklerinde kendilerine 2 adet AcroPower hediye edilecek. (AcroPolwer için yeni bir “formül” geliþtirildi: Normal doz haftada 1 her 100 litre için 5 ml verilmekle birlikte, günlük olarak her 100 litreye 1 ml doz makinasýyla atýlabileceði, dolayýsýyla 1000 litrelik bir tank için günlük 10 ml –farklý saatlerde- dozlanabileceði belirtildi. Kimi kullanýcýlar bu dozu 2 kat kullandýklarýný belirtiyor… Bu durumda 500 ml ambalaj tümüyle anlamýný yitiriyor..)
2- SeaElements alanlara 1 adet SeaElements hediye edilecek. (Bu da ilginç: her 5 litre akvaryum suyu için haftalýk 2 damla belirtilmesine karþýlýk – 100 litre akvaryum suyu için 40 damla yapar – çoðu kullanýcý 100 litre su için 80 damla kullanýyor: O zaman damlalarýn anlamý ne? Bu soruyu gidermek adýna yeni bir yapýlanma aranýyor. )
3- Revive satýn alanlara 1 adet Revive hediye edilecek.. (Aceleyle yaptýðým hata için kusurma bakmazsýnýz umarým... Bir de Revive konsantresi yapýldý ancak bu kez de çok aðýr geldi… Sorun aþýlmaya çalýþýlýyor..)
Ayrýca magnezyum, strontiyum, demir ve iyot gibi sývý katkýlar artýk –sanki- çok bir anlam ifade etmiyor gibi… Týpký Kalkwasser gibi.. Bu ürünleri bir daha getirmeyi düþünmüyorum.
C-balance ise bence kulvarýnda tek.
Yapýlabilecek diðer geliþmeler ise – bugünden baþlayarak 31 Aralýk 2014 tarihine kadar:
1- Coraffix formülleri deðiþiyor. 31 Aralýk 2014 tarihine kadar Coraffix Pro satýn alanlara 2 adet AquaStick 114 gram epoxy hediye edilecek.
2- Coraffix 56,7 gram satýn alanlara 1 adet hediye. Bu arada elinde katý halde kalan Coraffix olan varsa, lütfen geri getirin: Yerine Coraffix Gel verilecek!
Mümkün olan en açýk ve þeffaf olarak geliþmeleri yansýttým. Umarým her zaman olduðu gibi anlayýþla karþýlarsýnýz…
Bugünden baþlayarak uygulanacak yeni fiyat listesini "Markalarýmýz" baþlýðý altýnda bulabilirsiniz..