-
Evet..
Öncelikle "canavar".. ayak sesleri Fritz listesinde yer alýyor..
- Usta çok geciktin???
- Fiyatlarla uðraþtým, mümkün olanýn en alt düzeyini yansýtmaya çalýþtým.. Dolar kurundaki -yaklaþýk % 20-25 deðiþiklik karþýsýnda çaresiz kaldým..
- Bu arada bu ürünler galiba ilk kez ABD dýþýnda Türkiye'de satýþa sunuluyor?
- Premier!!
Destek veren herkese buradan selam olsun..
-
Merhaba...
Artýk uzun bekleyiþin sonuna geldik. Sabýr gösteren herkese minnettarým.
Çok basit bir sistem, bir ürün grubu ile karþý karþýyasýnýz: Öyle ki, bir benzeri henüz yapýlamadý ve öylesine büyük adetlerde kullanýlýyor, dünya üzerinde pek çok çevre çalýþmasýna ana sponsor olarak katký sunuyor. Mercan dünyasý Boyd Enterprises firmasýna çok borçlu..
Türkiye'ye daha önce ithal edilen bir marka. Ne yazýk ki gerekli tanýtýmý yoktu ve bu görevi üstlenmekte kuþku duymadým.
Alg gruplarýna karþý verilen savaþta artýk Fritz Agae Clean-Out yanýsýra ChemiClean ve ChemiPure Blue var.
Þaþýrtýcý sonuçlarla karþýlaþacaksýnýz..
Rahat olun..
-
Öncelikle Boyd ürünlerine gösterilen ilgi için teþekkürler. Sanýyorum en yakýn zamanda yeni parti gelecek.
Ancak rica ediyorum Blue ve ChemiClean kullanan arkadaþlar deneyimlerini bizlerle paylaþsýn. Blue tarafýmdan test edildi ve birçok kiþi an itibarýyla kullanýyor. ChemiClean için ayný cümleleri kuramýyorum çünkü ben test etmedim. Yalnýzca okudum ve izledim ve dinledim. Bu nedenle paylaþým önemli.
Fritz 460 Monster: Test ettim ve sonuçlarý þaþýrtýcýydý. Ancak Fiyat nedeniyle "çekinerek" ithal edildi. adetler ve stoklar sýnýrlýydý. Oysa, tam tersine gösterilen ilgi stoklarý tükenme noktasýna getirdi. Sonuçlar ve kullananlarýn söyledikleri beni de þaþýrttý. Gerekirse hemen bir parti daha ithal edilecek.
-
NP pelletler yeni parti yeni ürünlerle geldi.
Yaz aylarýna girmekte olduðumuz bugünlerde "destek" fanlar Hollanda'da tasarlandý ve CE sertifikalý olarak Çin'de üretildi. Birçok kez test edilerek Avrupa piyasasýna sürüldü.
BioGro 1-2-3 500 ml 3'lü set geldi. Kullananlarýn yorumlarýna bakarak yaptýðýmýz bir ithalat. Ancak test etmeye kararlýyým.
All-in-One pelletler için birkaç söz: Danýþtým, acaba pelletler birbirlerine sürtündükçe suda "bulanýklýk" yapar mý? Yanýt çok kýsa oldu: "Kesinlikle hayýr!"
Kuþku duyulan acaba pelletler gereðinden fazla bakteri üretiyor ve suda mikrobiyolojik bir bulanýklýk mý yaratýyor?
Bu durumda çýktý suyunun skimmer emiþine verilmiyor olmasý gerekir, dendi. Basit kontrol: Bakteriyel bulanýklýk durumunda suda oksijen düzeyinin düþmesi gerekir. Test sonuçlarý var mý?
Yok, diye yanýtladým. Sustum..:
Pekçok kiþi pelletlerini ama elektrik kesintisi, ama baþka nedenlerle (bulanýklýk, vs. gibi) çýkardý.
Peki bu sularda Nitrat ve Fosfat ne okuyordu?
Anafikir: Eðer suda Nitrat ve Fosfat varsa All-in-One kullanmak çok akýllýca. Yoksa ve - ama - lakin tank alýþtýysa ve renkler ve büyüme "olaðan" seyrediyorsa, neden çýkartýlsýn ki..??
Uzun sözün kýsasý: Kestirme yöntemler "duygusal" davranýþlarýn sonucu. Mantýklý olun!!
Kullandýðýnýz yönteme sadýk kalýn..:
-
Salifert testler de geldi. Fiyatlar korundu.
Not: Potasyum (K) Testi getirdiniz mi? diye soruluyor. Yanýtým kýsa, kesin ve net. Tankýnýzda KZ zeolit filtrasyon yöntemi kullanmadýðýnýz sürece (çünkü zeolit güçlü bir K tutucusu) dýþarýdan K vermek (potasyum bikarbonat,vs.) çok gereksiz, çok mantýksýz bir durum. Potasyumun ve/veya Potasyum floride gibi bileþiklerin "mavi" renklenme gibi sonuçlarý yoktur! Tersini iddia edenlerin "Kimya" baþlýðý altýnda konuyu açmalarýný ve tartýþmayý çok isterim. Düzenli su deðiþiminde yeterli miktar K suya girer. Hangi mercan potasyum karbonat tüketir, potasyum flouride tüketir lütfen yazýn öðrenelim. Suda 200-400 ppm arasý bulunur ve anlamsýz bir elementtir..!! Dolayýsýyla test edilmesi de gereksizdir.!! Habib Sekha da çok uzun bir süredir üretmemektedir.
-
Kur artýþýna olabildiðince direndik ve neredeyse gözardý edilebilecek küçük bazý deðiþiklikler yapýldý.
Royal Exclusiv ve Aquarium Systems fiyatlarý öncelikli ele alýndý, çünkü 1 yýlý aþkýn süredir ayný fiyatlar geçerliydi.
Yeni gelen Tunze, iks aquaristic ve DVH import ürünleri ve fiyatlarý da kýsa süre içinde deðiþecek.
-
Bugün itibarýyla Mag-Float, Schuran, Sander, Salifert, ATI, Two Little Fishies, Fritz, Boyd ve sözü edilen yeni ürünleriyle -- reefpearls- DVH/NP BioPellet listeleri deðiþti, yenilendi.
-
Bugün itibarýyla Papillon, Domilux, Reef on the Rocks ve "markalarýmýz" üst baþlýðý altýnda 2. sayfada yer alan Milwaukee, Giesemann ve Rowa fiyat listeleri deðiþti, yenilendi.
-
Evet, artýk Tunze için yeni bir dönem baþlýyor:

Show Akvaryum bundan böyle Masterstream için ön sipariþ alabiliyor, en geç 3 ay içinde teslim garantisi veriyor....
Yeni Tunze listesinde "sor" yazan tüm kalemler için bu geçerli.
Evet! Tüm Tunze'ler kuþkusuz Almanya'da yapýlýyor ama yeni modellerde Çin malý bileþenler kullanýlýyor: "original" yazan kalemler yalnýzca Alman malý bileþenler kullanýldýðýný gösterir: Büyütmeye gerek yok..:
Kuþkusuz listesinde yer alan ve "sor" yazan kalemler dýþýndaki tüm ürünler diðer tüm listelerde olduðu gibi stokta yer alýyor...
-
ve iks...
Ulaþýlan son noktada yeni Oksijen sensörüne çok dikkat!! ODOS..
http://www.yongei.com/showthread.php?t=148
Þu an Almanya'da ve Avrupa'da balýk çiftlikleri ve üniversiteler için üretildi. Dünyada bu optik sensörü yapabilen 3 firmadan biri ve en ucuzu.. Basic System'e direkt baðlantý..